5 tips voor het kiezen van de juiste erfrecht advocaat

Hoe kom je erachter wie een goede erfrecht advocaat is in uw lokale omgeving? Het kiezen van een advocaat om u te vertegenwoordigen is uiteraard een belangrijke taak. De beslissing moet zeker niet worden genomen op basis van reclame alleen. Er zijn bepaalde vragen te stellen die u zullen leiden tot de beste erfrecht advocaat voor u en uw gezin. Hieronder vindt u een overzicht van 5 tips voor het kiezen van de juiste erfrecht advocaat voor u.

Beperk uw zoektocht niet door geografie alleen

Ten eerste, terwijl uw advocaat moet een licentie hebben in uw staat, beperk uw zoektocht niet geografisch. Er zijn een klein handvol advocaten in uw omgeving die gespecialiseerd zijn in erfrecht. Zoek de beste advocaat in uw omgeving voor uw familie en maak u niet druk om de geografie. Een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in familierecht kan ook een kantoor in uw omgeving hebben waar u een gekwalificeerde advocaat kunt ontmoeten die de juiste advocaat voor u is.

Laat u doorverwijzen door een advocaat of andere adviseur

Laat u doorverwijzen door een andere advocaat, financieel adviseur of accountant die u kent. Hij of zij zal waarschijnlijk iemand kennen die een goede erfrecht advocaat is en gespecialiseerd is in dit gebied van de wet.

Pas op voor internetgidsen

Pas op voor internet “directories” beloven om u een gekwalificeerde advocaat. We krijgen gevraagd bijna dagelijks van bedrijven die bieden om ons te plaatsen in hun gidsen voor een flinke vergoeding. De meeste van deze “gidsen van specialisten” zijn een grap, omdat ze gewoon zijn als een gouden gids advertentie op het internet. Als je online een advocaat gaat doorlichten, gebruik dan sites die door derden zijn geverifieerd. Dit betekent dat ze niet worden betaald om de lijst van de advocaat en de advocaat is gerangschikt op basis van bepaalde criteria die de advocaat directory heeft vastgesteld op zijn eigen.

Heeft de advocaat ervaring met erfrecht?

Er zijn veel advocaten die zeggen dat ze erfrecht te doen. En natuurlijk zijn er veel die dat doen. De echte vraag te stellen is echter “hebben ze de praktijk uitsluitend op dit gebied van de wet”? Net zoals er artsen die gespecialiseerd zijn in bepaalde gebieden van de geneeskunde, zoals algemene praktijk, cardiologie of oncologie, zijn er advocaten die generalisten en degenen die hun praktijk te beperken tot een specifiek gebied van het recht. Het voordeel hiervan is dat de advocaat is veel meer kans om op de hoogte van de huidige wet en de kwesties die rond dat praktijkgebied. Ze zijn ook meer kans om correct te identificeren gebieden die kunnen problemen op de weg als de juiste planning niet is gedaan.

Is de advocaat lid van een professionele organisaties

Lidmaatschap van een organisatie zoals Vereniging van erfrecht advocaten geeft aan dat de advocaat die u ontmoet zich inzet om op de hoogte te blijven van de laatste en grootste ontwikkelingen op het gebied van erfrecht. Deze organisaties bieden uitgebreide educatie en netwerken met collega’s voor hun leden. Net zoals u zou willen ervoor zorgen dat uw arts op de hoogte blijft van de nieuwste medische ontwikkelingen als hij of zij u zou opereren, wilt u er zeker van zijn dat uw erfrecht advocaat ook op de hoogte is van de meest recente wetgeving en planningstechnieken om u en uw gezin te beschermen.

Geplaatst in Blogs.